Bedriftens historie

Bedriftens historie

Fra pionerbedrift til markedsleder

Da epoxybaserte industrigulvbelegg ble introdusert rundt 1970, var det litt av en revolusjon.
Med ett var det mulig å oppfylle de strengeste krav til tett, porefritt og slitasjebestandig gulvbelegg raskt og effektivt. Særlig for næringsmiddelindustrien var møtet med det nye herdeplastmaterialet en velkommen erfaring, men også annen industri så raskt fordelene med den ekstra slitestyrken epoxy kunne by på.

Hummervoll Industribelegg etableres i 1980. Da har gründeren Per Hummervoll allerede 10 års erfaring med bruk av epoxy. Han setter i gang en kontinuerlig utviklingsprosess der epoxy-produktene systematiseres og justeres for forskjellige bruksområder innen gulvbelegg. Senere hyrer han inn forsterkning og ytterligere ekspertise fra en av verdens første epoxy-produsenter Ciba-Geigy i Sveits.

Gjennombruddet til Hummervoll Industribelegg kommer i 1989 med utvikling av et epoksy-basert gulvsystem som kan legges på stålunderlag. Denne utviklingen er grunnlaget for bedriftens enestående markedsposisjon innen dekks- og rømningsveibelegg offshore.

I dag har bedriften i dette segmentet i Norge en markedsandel på over 80% og er hos de fleste oljeselskap enespesifisert. Også på land har Hummervoll Industribelegg mange lojale kunder, både store og små bedrifter, som stoler på bedriftens brede erfaring og kompetanse.

e-mail icon
Facebook icon
Google icon
LinkedIn icon